log in

Διακόσμηση Γάμου | Διακόσμηση Βάπτισης | Προτάσεις & Ιδέες

Στολισμός εκκλησίας γάμου

 Εάν σχεδιάζετε τον γάμο σας στην εκκλησία,τότε θα πρέπει να είστε επιλεκτική και προσεκτικοί για τη διακόσμηση του ναού.Η Εκκλησία είναι  μια ιδανική τοποθεσία για ένα σημαντικό γεγονός όπως το γάμο. Εάν σχεδιάζετε τον γάμο σας στην εκκλησία,τότε θα πρέπει να είστε επιλεκτική και προσεκτικοί για τη διακόσμηση του ναού.
Οι Όμορφες διακοσμήσεις των εκκλησιών συμβάλουν στη δημιουργία μιας λαμπερής ατμόσφαιρας στη τελετή γάμου.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πολύχρωμα λουλούδια, μαργαριτάρια, χάντρες,κρύσταλλα και κεριά για να διακοσμήσετε την εκκλησία.
Αλλά, θυμηθείτε ότι η εκκλησία είναι τόπος λατρείας, θα πρέπει να προσέξετε να μην διαταραχθεί η
ατμόσφαιρα της ιερότητας και της καθαρότητας της Εκκλησίας.

Το πρώτο που πρέπει να κάνετε είναι να μιλήσετε με τον ιερέα της εκκλησίας και να μάθετε τι
επιτρέπεται και τι απαγορεύεται. Οι περισσότεροι ναοί έχουν κανόνες για συγκεκριμένα πράγματα που
μπορούν να χρησιμοποιηθούν. Η σύμφωνη με τους κανόνες διακόσμηση δεν δείχνει μόνο σεβασμό προς την εκκλησία, αλλά σας βοηθά και να αποφύγετε τα πρόστιμα για τις ζημιές μετά.


Ανθοστολισμοί
Τα λουλούδια είναι τα πιο παραδοσιακά στοιχεία που χρησιμοποιούνται για τη διακόσμηση της
εκκλησίας. Διάφορα πολύχρωμα λουλούδια προσθέτουν μια πινελιά κομψότητας και χάριτος σε γαμήλια τελετή. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως εμφάσεις, ή ως ένα όμορφο φόντο για τις φωτογραφίες του γάμου, ή για να διακοσμήσουν της αψίδες και εισόδους. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όμορφα τριαντάφυλλα της ποικιλίας των χρωμάτων όπως το κόκκινο, κίτρινο, ροζ και πορτοκαλί για μια εξωτική πινελιά.
Τα πολύχρωμα, κρίνα, τουλίπες και μαργαρίτες δίνουν επίσης μια συναρπαστική εικόνα.

Κερί Διακοσμήσεις
Τα Κεριά προσφέρουν μια ρομαντική αφή σε μια γαμήλια τελετή. Προσθέσετε λοιπόν κεριά στη γαμήλια τελετή το βράδυ.Τα Κεριά είναι διαθέσιμα σε μια τεράστια ποικιλία από χρώματα, σχήματα και μεγέθη. Πηγαίνουν καλά με οποιοδήποτε θέμα του γάμου.

Εξωτερική Διακόσμηση Εκκλησίας

Η Εξωτερική διακόσμηση εκκλησίας είναι επίσης πολύ σημαντική γιατι εκεί θα υποδεχθείτε τους καλεσμένους σας.
Ευθυγραμμίσετε Τα φωτιστικά στις σκάλες που οδηγούν στην είσοδο και το πεζοδρόμιο κατά τη γαμήλια τελετή το βράδυ. Εάν η τελετή του γάμου είναι κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού ή άνοιξη, τότε μπορείτε να βάλετε εσπεριδοειδη φυτά δίπλα στην πόρτα. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τα πολύχρωμα μπαλόνια για να δημιουργήσετε ένα όμορφο τόξο. Ένας συνδυασμός από μπαλόνια λουλούδια και κορδέλες προσφέρει ατμόσφαιρα για να κάνουν ξεχωριστή μέρα σας πραγματικά αξέχαστη.

Tips

• Φωτιστικά στο πεζοδρόμιο ή τα σκαλοπάτια που οδηγούν μέχρι την πόρτα της εκκλησίας μπορούν να σηματοδοτήσουν την είσοδο σε ένα βραδινό γάμο.
Μπορείτε να σχεδιάσετε τα αρχικά σας σε στεφάνια ή τόξα που θα κρέμονται στις πόρτες.

• Την άνοιξη ή το καλοκαίρι μπορείτε να βάλετε στην είσοδο μικρά εσπεριδοειδή φυτά. Κατά τη διάρκεια του χειμώνα ή την περίοδο των Χριστουγέννων όμορφο θα ήταν να τοποθετήσετε στις πόρτες μικροσκοπικά έλατα ή ελιές.

• Για να διακοσμήσετε την εκκλησία και τα ξύλινα καθίσματα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μπάλες από λουλούδια, μίνι ψάθινα καλάθια με πέταλα, αποξηραμένα στεφάνια με τούλι σε διάφορες αποχρώσεις, μικρά μουσικά όργανα με κορδέλες και λουλούδια, αλλά και καλάθια με κοχύλια και βότσαλα.

• Το μπροστινό μέρος της εκκλησίας και το ιερό είναι το σημείο όπου θα τραβήξετε τις περισσότερες φωτογραφίες σας. Για το χώρο αυτό, που θεωρείται σημαντικό μέρος της διακόσμησης για το θρησκευτικό γάμο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κινητούς πυλώνες ή στύλους για τα λουλούδια και κομμάτια από τούλι γύρω από τα φώτα. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε μικρά λευκά φώτα σε μικρές γωνιές του ιερού.

• Ο διάδρομος μέχρι το ιερό της εκκλησίας, αλλά και ο διάδρομος ανάμεσα στα καθίσματα μπορεί να μετατραπεί σε πανέμορφο σκηνικό. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λουλούδια σε στύλους, που είναι η κλασική, παραδοσιακή λύση, ή εναλλακτικά διαλέξτε στύλους που καταλήγουν σε γάντζους, όπου θα κρεμάσετε αγαπημένα στολίδια, καλάθια με λουλούδια ή φαναράκια.

• Οι στύλοι που ενώνονται με κομψό τρόπο ο ένας με τον άλλο διαχωρίζουν το πέρασμα του ζευγαριού από τους καλεσμένους. Στο κέντρο του κάθε στύλου κρύψτε την ένωση με ένα μικρό μπουκέτο λουλουδιών ή ένα μεγάλο φιόγκο από όμορφες κορδέλες.

• Ποια νύφη δεν θα ήθελε να πατήσει επάνω σε ροδοπέταλα; Μπορείτε να βάλετε ένα παρανυφάκι μπροστά σας να τα πετάει ή να στρώσετε το διάδρομο από πριν (προτιμήστε τα συνθετικά, καθώς τα φυσικά λεκιάζουν όπως θα τα πατάτε).

Log in or create an account