log in

Κοσμήματα Γάμου & Κοσμήματα Βάπτισης

Επιλέγοντας τις βέρες σας

βερες γαμου και αρραβωναΟι βέρες είναι η επισφράγιση της δέσμευσης και της αφοσίωσης δυο ανθρώπων με το γάμο.Σύμβολα της αγάπης και των αμοιβαίων υποσχέσεων για ένα κοινό ξεκίνημα σε μια πορεία που θα κρατήσει μια ολόκληρη ζωή.
Γι' αυτό επιλέξτε τις μαζί, αφιερώνοντας αρκετό χρόνο στην αναζήτηση των βερών που σας ταιριάζουν καλύτερα.

Βρείτε το σχήμα, το φάρδος, το χρώμα και τα διακοσμητικά στοιχεία της. Οι προτάσεις μας σίγουρα θα διευκολύνουν την επιλογή σας και θα κάνουν τη ζωή σας πιο όμορφη και πιο αστραφτερή.

1.Προυπολογισμός

Βγείτε για την αγορά των δαχτυλιδιών με ένα προκαθορισμένο προϋπολογισμό. Η μέση τιμή μιας χρυσής βέρας είναι περίπου 200ευρώ. Για δαχτυλίδια από πλατίνα η μέση τιμή ανεβαίνει από 600ευρώ ή 700ευρώ. Τα διαμάντια μπορούν να προσθέσουν επιπλέον αξία και κόστος στις βέρες.


2.Σκεφτείτε σχήμα και χρήση
Ξεκινώντας να αποφασίσετε για το σχέδιο τους είναι σαν να διαλέξετε τον γαμπρό, χωρίς να του έχετε πρώτα μιλήσει. Το δαχτυλίδι σας θα πρέπει να σέβεται και να ταιριάζει στο lifestyle σας! Εσείς που αρέσκεστε στα αθλήματα ή την μουσική πρέπει να επιλέξετε ένα λεπτό σχήμα με στρογγυλεμένες άκρες (κυρίως άνετο), αντί ένα μεγάλο και πλατύ δαχτυλίδι. Όσοι κάνετε χειρονακτική εργασία θα επιθυμείτε ένα απλό, συμπαγές δαχτυλίδι, διότι εάν υπάρχουν χαράξεις ή πέτρες, αυτά μπορεί να «κρατάνε» βρωμιές και να αλλοιωθούν τα σχέδια τους. Επίσης όσοι είναι ιδιαίτερα αλλεργικοί σε συγκεκριμένα μέταλλα θα πρέπει να επενδύσουν σε πλατίνα επειδή η καθαρότητα της είναι υποαλεργική στους περισσότερους ανθρώπους.


3.Ερευνηστε την ποιότητα
Οι βέρες μπορεί να έχουν 2 «υπογραφές» εσωτερικά. Η πρώτη είναι το σήμα του κατασκευαστή (που υποδεικνύει και την εταιρεία που το υποστηρίζει) και η δεύτερη είναι η υπογραφή ποιότητας (24Κ ή πλατ, για παράδειγμα, που υποδεικνύει από τι υλικό έχει κατασκευαστεί). Εάν το δαχτυλίδι περιέχει περισσότερα από 2 μέταλλα, σιγουρευτείτε ότι έχει μια υπογραφή για το καθένα.


4.Επιλογή Βέρας.
Δεν είναι απαραίτητο και οι δύο στο ζευγάρι να φορούν το ίδιο σχέδιο βέρας. Μπορεί ο καθένας να επιλέξει εκείνο που του αρέσει και τον αντιπροσωπεύει. Μια γυναίκα μπορεί να φορέσει μια βέρα η οποία θα στολίζεται από κάποιες πολύτιμες πέτρες ενώ ο άντρας συνηθίζεται να φοράει μια βέρα πιο λιτή χωρίς πολύτιμους λίθους. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε μια βέρα από χρυσό η πλατίνα, αλλά μπορείτε να επιλέξετε και μια βέρα που θα είναι συνδυασμός χρυσού και πλατίνας. Επειδή την βέρα την φοράμε όλη την ημέρα καλό θα είναι να επιλέξετε ένα τύπο δαχτυλιδιού που θα μπορείτε να το φοράτε όλες τις ώρες στην εργασία, στο σπίτι αλλά και στην έξοδο σας.


5.Χάραξη Βέρας.
Η χάραξη είναι ένας απλός και κομψός τρόπος να προσωποποιηθούν οι βέρες σας ή τα δαχτυλίδια των αρραβώνων σας.
Το κόστος της χάραξης στο εσωτερικό της βέρας ,ή του δαχτυλιδιού γενικότερα, διαφέρει ανάλογα με την ποσότητα και το είδος των χαρακτήρων, που θα χαραχθούν, αλλά πάντα είναι ένα προσιτό ποσό, που σίγουρα αξίζει να διαθέσετε.
Η τιμή ποικίλλει επίσης ανάλογα με το κατάστημα, αλλά και με το αν το δαχτυλίδι χαράσσεται με το χέρι ή από τη μηχανή.


6.Βρείτε το σωστό μέγεθος!

Ποτέ μην καταλήξετε στο μέγεθος της βέρας νωρίς το πρωί (χάνετε υγρά κατά την διάρκεια της νύχτας), μετά από άσκηση (τα χέρια πρήζονται) ή εάν κάνει υπερβολική ζέστη και κρύο. Κάντε την τελευταία πρόβα όταν είστε ήρεμοι και η θερμοκρασία του σώματος σας είναι φυσιολογική

Log in or create an account